Menu

Ђак генерације

Ђак генерације 2016/2017. године

Милица Ранковић

 

Рођена сам 28. августа 1998. године у Смедеревској Паланци. Основну школу Карађорђе завршила сам у Старом селу у близини Велике Плане.

Учествовала сам у фолклору шест година јер волим нашу традицију, старе народне игре и обичаје. Желела сам да постанем радник безбедности  и зато сам уписала занимање техничар за безбедност саобраћајауПолитехничкој школи.  Учествовала сам у сабраћајној секцији као волонтер обуке на бициклистичкој стази. У првој години сам делегирана испред школе за путовање у Сирен (Француска) као ученик са најбољим знањем француског језика. На том путовању сам упознала многе вршњаке из других држава, њихову културу и обичаје. Након средње школе планирам да упишем Саобраћајни факултет у Београду.

Ђак генерације 2014/2015. године

Ђак генерације 2014/2015. године

Богдан Адамовић

Основну школу Вук Караџић завршио је у Крушару. После осмогодишњег успешног школовања  одлучио је да образовање настави у Политехничкој школи у Крагујевцу. Већ у првој години се укључио у рад на пројекту Једнаке шансе и са ученицима из других школа из Србије, Албаније, Македоније иУкрајине  учествовао у раду радионица у Швајцарској. Такмичио се у програмирању лего робота, био активан у раду одељењске заједнице. Сада, на крају средње школе, изабран је за најбољег ученика своје генерације, а даље школовање планира да настави на Електронском факултету у Нишу.

Go to top